Muzeul Țării Oașului a găzduit sâmbătă seara (30 noiembrie 2019) vernisajul celei de-a XI-a ediții a salonului național de fotografie ”Versus dar împreună”, o expoziție organizată de talentații noștri fotografi Komaromi Romeo, Remus Tiplea și Emilian Moldovan.

Într-o lume în care într-o singură zi se fac miliarde de poze, poate părea superfluă organizarea unei expoziții de fotografie.

Cu toate acestea, în urmă cu un deceniu, patru fotografi din Oaș au pus bazele unui festival de fotografie sugestiv intitulat „Versus dar împreună”, iar anii care au trecut, nu au făcut altceva decât să confirme viabilitatea și consistența acestui demers artistic.

Dintre cei patru inițiatori, pe baricade au mai rămas doar trei: Remus Țiplea, Emilian Moldovan, și Romeo Komaromi, care continuă să creadă cu o superbă îndârjire, că lumea strecurată prin lentile poate fi mai frumoasă, că o fotografie are puterea să bucure și chiar să vindece.

A fost o ediție specială în cadrul căreia Romeo Komaromi și-a lansat primul album fotografic intitulat sugestiv ”Chipuri și priveliști vânătorești”, rodul a 10 ani de documentare asiduă.

Și la această ediție, ne-am bucurat de prezența a 22 de artiști fotografi din toată țara, de renume național și internațional.

Valoarea expoziței a fost dată nu doar de superbele colecții de fotografii care transpun pe film povești din România reală și din toată lumea, ci și prin prisma faptului că printre fotografii care au expus în acest an s-au numărat talente premiate la concursuri prestigioase din țară și din strainătate.

Parteneri ai evenimentului au fost National Geographic – România, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare cu sprijinul Consiliului Județean Satu Mare, în colaborare cu Primăria Orașului Negrești Oaș, Muzeul Țării Oașului și Casa de Cultură Negrești Oaș.