August este luna negreștenilor de pretutindeni, luna reunirii cu familiile. De 20 de ani, negreștenii din toată lumea așteptau revederea la evenimentele care erau organizate anual sub egida „Zestrea Oașului”.

Măsurile necesare pentru prevenirea răspândirii noului Coronavirus nu au permis organizarea evenimentelor așa cum se făcea anii trecuți, dar au fost pregătite o serie de evenimente în aer liber, precum și ateliere de creație pentru copii.

17- 23 august: Ateliere de creație pentru copii – „Călătorim în trecut pentru succese viitoare”, evenimente organizate în parteneriat cu Asociaţia Edutopia;  

22-23 august: Caravana TIFF – proiecţii de filme pentru adulţi şi copii în cadrul Muzeului în aer liber al Țării Oașului;  

28 august – Concert de muzică folk „Noaptea Menestrelilor”, realizat în colaborare cu Asociaţia Azuria, în cadrul Muzeului în aer liber al Țării Oașului.  

Accesul a fost gratuit, dar limitat în condițiile de distanțare fizică necesare pentru prevenirea răspândirii noului Coronavirus.