Turism Tara OasuluiTurism Tara Oasului
Forgot password?

Localizare și climă

Negreşti-Oaş este situat în extremitatea nord-estică a judeţului Satu Mare, fiind centrul economic şi administrativ al zonei geografice şi etnografice a “Ţării Oaşului”. Situat pe cursul superior al pârâului Talna Mare, afluent al râului Tur, la o altitudine medie de 265 metri, oraşul Negreşti-Oaş se învecinează la sud cu comuna Vama, la nord cu Certeze şi la nord-vest cu comuna Bixad.

Ţara Oaşului este situată pe itinerarul Satu Mare – Sighetul Marmaţiei la aproximativ 50 km de Satu Mare. Este o depresiune intramontană situată între ramele munţilor Oaş şi Gutâi cu ramificaţiile lor şi cuprinde o suprafaţă de 614 km2. Ţara Oaşului se întinde de la Turţ – Gherţa Mare – Gherţa Mică (în limita vestică) până la pasul Huta – 640 m altitudine (în limita estică) şi de la Cămărzana (în nord) coboară în sud până la munţii ce împrejmuiesc localităţile Oraşu Nou – Racşa – Vama.

Depresiunea Oaş prezintă altitudini maxime de 400-500 m, iar localităţile sunt aşezate de-a lungul văilor din bazinul Lechincioarei ce străbat Ţara Oaşului în partea de nord şi a râului Tur cu afluenţii Alb şi Rău în partea de sud.

inforegio.ro inforegio.ro

www.inforegio.ro

Investim în viitorul tău!
Proiect selectat în cadrul Programului Operaţional Regional şi cofinanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională.
Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.
Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro.