Zilele Orașului Negrești-Oaș – sărbătoarea negreștenilor de pretutindeni organizată sub egida Zestrea Oașului – se desfășoară anual pe durata a 3 zile, de obicei în primul weekend după 15 August, atunci când miile de negreșteni și oșeni care muncesc în străinătate se întorc acasă. Evenimentul se bucură de o participare numeroasă atât din partea invitaților (oficiali guvernamentali și din conducerea județului Satu Mare, delegații din orașele înfrățite cu Negrești-Oaș) cât și a negreștenilor și oșenilor.

Evenimentul începe cu o paradă de la Primărie spre scena amenajată în centrul orașului.

În cadrul manifestărilor sunt premiați cu diplome și plachete personalitățile orașului, olimpicii și elevii merituoși, precum și cuplurile longevive care sărbătoresc Nunta de aur (50 de ani de căsătorie).

Pe durata celor 3 zile au loc recitaluri de excepție de muzică populară și contemporană oferite de artiști celebri și îndrăgiți care adună în centrul orașului mii de negreșteni și oșeni.

Sărbătoarea se încheie cu un spectaculos foc de artificii.

Organizatorii evenimentelor sunt Primăria și Consiliul Local Negrești-Oaș, Casa Orășenească de Cultură Negrești-Oaș, Muzeul Țării Oașului, Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Negrești-Oaș și SC Events Walter SRL.