Negrești-Oaș este orașul care are propria sa lună care strălucește sus pe cer: Luna Șes. Este templul în aer liber al Ţării Oaşului, străjuit de o parte de Vârful Pietroasa, care are în vârf un Sfinx falnic – o rocă vulcanică ciudată, şi de cealaltă de Muntele Mic, brăzdat de brațele unor râuri line și de izvoare cu ape minerale. Este o staţiune turistică aflată în construcţie, întinsă pe un spațiu de 250 de hectare, “kilometrul zero al turismului sătmărean” şi Perla Nordului.

Panorama din vârful Pietroasa, așa cum doar păsările o mai prind în zborul lor, îți dezvăluie spectacolul unic al unui oraș și a unei țări care își respectă trecutul, își trăiește clipa și privește spre viitor. Toată zona e un templu în aer liber de o frumuseţe ce te face să vorbeşti în şoaptă, ca să nu trezeşti muntele.

La Luna Şes aveţi posibilitatea să faceţi drumeţii de neuitat în zonă. La intrarea în Negreşti, pe dreapta, începe un drum lin care te duce până la locul în care se construiește pârtia de schi. Un drum asfaltat pe o distanță de 12 kilometri.

De aici, un traseu splendid, dar destul de dificil, este cel ce duce spre vârful Pietroasa, marcat cu albastru. Aveţi de urcat prin pădure în jur de 3 ore, pe un traseu plin de frăguţe şi apoi, mai sus, cu tufe imense de afine. Ca să ajungeţi în vârf va trebui să urcaţi o pantă foarte abruptă, pe o distanţă destul de mică, dar sacrificiul merită. Din vârful Pietroasei (1201 m) vi se dezvăluie în toată frumuseţea ei toată Ţara Oaşului. Pe traseele de la coborâre există şi un izvor cu apă de borcut.

În această zonă s-au dezvoltat deja mai multe zone de agrement, care au spații de cazare, restaurant, terasă, păstrăvării și zone de destindere în aer liber: Pensiunea Popasul din Șes, Pensiunea Boda Oșanu, Pensiunea Ivan.