Categoria: zonă de agrement

Adresa: str. Băilor 1304

Localitate: Vama

Județul: Satu Mare

Telefon: 0040 745 330 908, 0040 361 820 110 

Site web/ pagină facebook: https://www.facebook.com/baile.puturoasa

Program: Zilnic între 10:00 și 21:00, excepție Vineri – închis

În prezent, la Băile Puturoasa sunt amenajate două bazine cu două temperaturi, unul cu 34-36°C și al doilea cu 36-38°C. În plus turiștii mai pot beneficia și de o saună umedă, precum și de o cafenea și o zonă de activități recreaționale echipată cu aparate de fitness, masă de biliard și tenis de masă.

În jurul Băilor Puturoasa pot fi parcurse trasee montane prin pădurea din vecinătate pentru o deconectare în aer liber. Apele sulfuroase au proprietatea de a trata mai multe afecțiuni, prin conținutul de săruri și minerale precum și hidrogen sulfurat, care este singurul compus al sulfului ce se absoarbe în organism prin piele, plămân și pe cale digestivă, eliminându-se prin piele, intestin și rinichi.

Afecțiuni ce pot fi tratate prin cura cu ape sulfuroase:

– Afecțiuni reumatismale degenerative cronice
– Afecțiuni reumatismale abarticulare cronice
– Afecțiuni posttraumatice ale aparatului locomotor
– Afecțiuni respiratorii și ORL
– Afecțiuni neurologice periferice cronice
– Afecțiuni ginecologice cronice
– Afecțiuni dermatologice

Situate la aproximativ nouă kilometri de localitatea Vama, într-un peisaj de vis, cunoscutele izvoare de apă terapeutică sunt exploatate pentru turismul balneoclimateric din județul Satu Mare. Puturoasa este o stațiune situată în Munții Igniș, cu un cadru geografic minunat, cu dealuri ce o înconjoară – Dealul La Comșa (652 m altitudine), Poiana Mesteacănului (732 m), îmbiind turiștii cu un peisaj frumos, indiferent de anotimp. Băile Puturoasa s-au dezvoltat într-o căldare cu diametrul de 4 km, pe locul unui fost vulcan.

Localizare: Băile Puturoasa sunt situate la 9 km sud de localitatea Vama, lângă orașul Negrești Oaș și la 45 km de municipiul Satu Mare, județul Satu Mare. Accesul se realizează pe drumul DN19/E81 Satu Mare – Botiz – Livada – Orașu Nou – Vama – Băile Puturoasa. Se poate ajunge și dinspre Sighetul Marmației pe DN19, spre Negrești Oaș și Satu Mare, din Sighet până la Puturoasa fiind circa 65 kilometri.